Links Marco van Doorn, rechts Geke van den Berg met trainer Gerrie Theunissen
Links Marco van Doorn, rechts Geke van den Berg met trainer Gerrie Theunissen Foto: Henny Brinkhof

Dubbele huldiging tijdens judotoernooi Groesbeek

Foto: Henny Brinkhof

GROESBEEK - Tijdens het jaarlijkse judotoernooi van zondag 28 januari in Heuvelland, waaraan meer dan 500 judoka’s uit het hele land hebben meegedaan, werd even stil gestaan bij twee bijzondere gebeurtenissen.

Het eerste gedenkwaardige moment was op zaterdag 11 november vorig jaar. In het Oost-Europese land Montenegro werd toen Geke van den Berg Europees kampioen in de categorie tot 63 kg bij de dames tot 23 jaar. Geke is haar judocarrière begonnen in Groesbeek. Ze werd tijdens het toernooi in het zonnetje gezet. Ze vertelde dat ze momenteel tien keer per week trainde in Papendal!

De andere Groesbeekse judoka die even het middelpunt van het toernooi werd, was Marco van Doorn. Marco is pas 14 jaar oud, maar is zo enthousiast over de judosport dat hij de scheidrechteropleiding van de Nederlandse Judobond is gaan volgen en met succes. Tijdens het toernooi kreeg Marco het officiële certificaat 'jeugdscheidsrechter' uitgereikt. De kersverse jeugdarbiter heeft de hele dag op de mat gestaan laten zien dat hij zijn mannetje stond.