Afbeelding
Foto:

Toon Sillessen Grutste Germaan van Germania Groesbeek

GROESBEEK – Zaterdagavond is Toon Sillessen uitgeroepen tot 'Grutste Germaan' op de traditionele carnavalsavond van de Groesbeekse voetbalvereniging Germania.

Deze avond is een van de weinige carnavalsavonden waar nog echte 'verkleejden' aanwezig zijn. Zoals gebruikelijk werden op een ludieke wijze gebeurtenissen uitgebeeld, die het afgelopen jaar hebben plaats gevonden. Vooral gebeurtenissen in Groesbeek maar ook gebeurtenissen binnen Germania werden ook dit jaar weer flink op de korrel genomen.

Prins Feestneus d'n 8ste John Rouw met zijn gevolg was ook op de avond. De muziek werd verzorgd door de zingende DJ JoJo die werd afgewisseld door diverse schlagergroepen met hun schlagers.

Het klapstuk van de avond was de bekendmaking van de 'Grutste Germaan, een jaarlijks gebeuren voor hij of zij die zich in het bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging van Noord. Het was dan ook de vraag vanuit de volle kantine wie de opvolger werd van René Kokke die het vorig jaar deze eretitel binnen de vereniging te beurt viel. Het werd Toon Sillessen, die al vele jaren wedstrijdsecretaris is, mede-oprichter en bestuurslid van de jeu de boulesclub, redactielid van het 'Germaantje'. Daarnaast is hij nog actief bij diverse andere activiteiten binnen Germania. Gezien het applaus dat na de bekendmaking ontstond waren de aanwezigen het roerend eens met de verkiezing van 'Grutste Germaan 2018' Toon Sillessen.