Afbeelding
Foto: Ton Smit

Groesbeekse ontmoet

soloroeier Mark Slats in Antigua

Foto: Ton Smit

ANTIGU - De Groesbeekse Hennie Smit – Locht heeft bij haar zoon en schoondochter Ton en Vanessa die in de jachthaven van Antigua restaurant Cloggy's runnen een bijzondere ontmoeting gehad.

Toen Mark Slats na 30 dagen, 11 uur en 49 minuten de Altantische Oceaan over geroeid had kwam hij in de haven van Antigua aan, toen het al donker was. Enkele honderden mensen stonden de held op te wachten. Hij was de vierde boot die aankwam en de eerste solo-roeier; de andere drie zaten met vier man in de boot, aldus Hennie Smit – Locht. Hij kreeg bij de ingang van de haven een fakkel aangereikt en toen begonnen alle zeiljachten die in de haven lagen te toeteren.

"Het was een oorverdovend lawaai waar je kippenvel van kreeg en dan komt Mark eraan. De volgende dag kwam Mark met een paar andere roeiers bij mijn zoon in het restaurant lunchen. Uiteraard kreeg hij de lunch van mijn zoon aangeboden toen hij wilde betalen. Ik ben naar hem toegelopen om hem te feliciteren en te complimenteren en heb gezellig met hem gesproken waarna ik met hem op de foto ben gegaan, dat was een hele eer voor mij. Dat zal ik niet gauw meer vergeten" laat Hennie Smit – Locht in Groesbeek weten.