Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Gerrit en Mientje diamanten paar

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Het begon allemaal in het gangetje bij zaal Wilhelmina (Joop van Jan van Toon) toen Gerrit van de film kwam bij Frits Verheij (Frits de Klos) het was een oorlogsfilm weet Gerrit (82) zich nog te herinneren. In het gangetje stond Mientje (79) met haar vriendin te praten.

De twee vriendinnen brachten elkaar altijd halfweg naar huis. Mientje woonde achteraan aan de Cranenburgsestraat en haar vriendin aan De Dries. Gerrit liep mee die kant op omdat hij ook op De Dries woonde en toen de vriendinnen ieder hun eigen weg gingen op de Cranenburgsestraat riep Gerrit naar Mientje 'He wacht us ekkes'. Het was bij het bosje aan de Cranenburgsestraat; daar maakte Gerrit de eerste afspraak met Mientje een week later. Vanaf die tijd hebben zij elkaar niet meer uit het oog verloren. Na 3,5 jaar verkering te hebben gehad trok het stel na het trouwen bij Mientje thuis in en na 6 jaar betrok het stel een woning uit 1800 aan de Cranenburgsestraat. De gemeente kwam vragen of wij het huis wilde slopen en plaats maken voor een nieuwe woning, omdat de oude woning geen gezicht meer was. Tijdens de bouw hebben ze 9 maanden aan de Mies gewoond. Enkele jaren later hebben ze nieuw gebouwd aan de Spoorlaan en daarna een prachtige woning gebouwd eveneens aan de Cranenburgsestraat waar ze nu al weer 20 jaar wonen. Gerrit werkte toen ze trouwde als bosarbeider bij Staatsbosbeheer, daarna ging hij de bouw in als opperman /steigerbouwer en als laatste was hij dakdekker totdat zijn rug hem in de steek liet. Mientje werkte na het trouwen in een schoenfabriek in Groesbeek en later ruim 26 jaar bij De Linde in de bediening en als interieurverzorgster daar is ze zelfs onderscheiden als ere-werkneemster.

De hobby's van Gerrit was vroeger de Zwervende Zangers als drummer. Later voetballen waar hij als midden voor gevoetbald heeft bij Germania, Groesbeekse Boy's en later 12 jaar bij Achilles'29. Ook heeft Gerrit menig oorlogstuig uit de grond gehaald met zijn metaaldetector. Mientje houdt nog steeds van poetsen en gymmen en brengt daarnaast de Nestor rond. Samen doen ze nog steeds vrijwilligerswerk bij Mariendaal. Het stel heeft 2 kinderen gekregen 1 zoon en 1 dochter, 4 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Het feest wordt 18 februari – na de carnaval – gevierd in De Linde. Wethouder Sjaak Thijssen kwam het Diamanten paar vrijdagmiddag feliciteren met een fraaie bloementaart alsmede een ingelijste trouwakte van 60 jaar geleden.