Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Dankzij steenfabriek wonen Hendrik en Door al 60 jaar in Erlecom

Foto: Peter Hendriks

ERLECOM – Het is aan de toenmalige steenfabriek Bouwkamp te danken dat Hendrik en Door Awater–Vergeer dat zij nu al 60 jaar woonachtig zijn in de woning Erlecomsedam 24 in Erlecom. Hendrik trof toevalligerwijs Door die met haar vriendin aan het fietsen was in Ooij, maar toen was er nog niets aan de hand weet Door te vertellen.

Wat later zijn ze toch bij elkaar gekomen en hebben 4,5 jaar verkering gehad. Toen ging het stel trouwen in Beek voor de wet en in dag later in de kerk van Berg en Dal en kon het jonge stel de woning aan de Erlecomsedam gaan betrekken. Hendrik werkte al vanaf de lagere school – eerst als vakantiehulp - en later als vaste kracht tot de steenfabriek ging saneren en de deuren in Erlecom sloot in 1975 dus 30 jaar. Het had ook niet veel langer moeten duren, want Hendrik zijn rug was al aardig versleten.

De diverse verenigingen waren blij dat ze Hendrik in hun midden hadden, zoals schutterij Eendracht 70 jaar lid (de jeugd opgeleid in vendelzwaaien) in Millingen en Leuth, EHBO 60 jaar en nu al 68 jaar lid -waarvan enkele jaren bestuurslid- van de konijnenvereniging Millingen en Omstreken waar Hendrik ook enkele jaren in het bestuur heeft gezeten.

Door is tot haar trouwdag 5 jaar in betrekking geweest in Nijmegen en heeft vooral kleding gemaakt voor haar kinderen, verdere hobby's had Door niet. Zij hebben samen 4 kinderen gekregen 3 dochters en 1 zoon, 6 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Wat de gezondheid betreft hebben beiden niet te klagen. Afgelopen zaterdag hebben Hendrik en Door hun diamanten huwelijksfeest op grote wijze gevierd in de Thornsche Molen. Burgemeester Slinkman van Berg en Dal kwam het diamantenpaar maandagmiddag persoonlijk feliciteren, had een prachtig bloemstuk laten bezorgen en had voor het bruidspaar de ingelijste trouwactie van 12 februari 1958 bij zich.