Leerlingen basisscholen wordt

'afval scheiden' bijgebracht

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft de Dar opdracht gegeven om de kinderen op de basisscholen in Berg en Dal bij te brengen op welke wijze afval gescheiden moet worden. Hiervoor heeft het gemeentebestuur 7.000 euro beschikbaar gesteld.

De Dar zal voor dat geld een coördinator beschikbaar stellen die de basisscholen zal gaan helpen bij het opzetten van gescheiden afvalinzameling en zal daarnaast educatief materiaal ontwikkelen. Volgens het gemeentebestuur gaat het scheiden van afval op scholen nog niet zo goed als in de huishoudens in Berg en Dal het geval is, zo kan er op school geen plastic en gft-afval gescheiden worden. Dat moet volgens het college gaan veranderen om de kinderen van jongs af aan bekend te maken met het scheiden van afval. Kinderen moeten gestimuleerd worden dat alle afval in verschillende bakken verdwijnt.

De kosten voor het opzetten van een gescheiden afvalinzameling zullen door de scholen betaald gaan worden; daarvoor wordt met de Dar een overeenkomst gesloten. Later zullen ook middelbare scholen en kinderdagverblijven in beeld gaan komen. Als het om educatie gaat, wordt onder andere bedoeld een knutseldag, opschoonactie, rondleiding bij de Dar en informatiepakketten over afval scheiden.