Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Koninklijke Onderscheiding

voor Henri Lemmers Leuth

Archieffoto: Bert Roodbeen

LEUTH – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft zaterdagmiddag in het bijzijn van wethouder Alex ten Westeneind in het schuttersgebouw De Vriendenkring in Leuth een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Henri Lemmers.

Burgemeester Slinkman had grote waardering voor het vele werk dat Henri Lemmers gedaan heeft voor het schuttersgebeuren niet alleen in Leuth maar zeer zeker ook binnen de kring en zelfs in Duitsland. "U bent al vanaf 1994 bestuurslid en vice-voorzitter actief bij schutterij De Vriendenkring in Leuth. Daarnaast verzorgt u voor de schutterij de ledenadministratie, maakt de draaiboeken voor het Konings / Keizerschieten, de jaarlijkse kermis en de kringdagen van de schutterij. Ook heeft u een steen bijgedragen aan het gemeentelijk Koningsschieten dat dit jaar voor de eerste maal wordt gehouden in Leuth."


Daarnaast is Henri Lemmers sinds 2007 bestuurslid bij de Kring van (14) Schutterijen en Gilden, Rijk van Nijmegen / de Betuwe. Hij is concoursbegeleider bij evenementen zoals kringdagen. Tevens zit hij ook nog in het organisatiecomité van het Grensland Schutterstreffen, een evenement voor schutterijen en gilden in Nederland en Duitsland. "U heeft een enorm schuttershart en geeft het cultuurgoed op een fantastische wijze door aan het nageslacht. Namens de Koning Willem Alexander mag ik u mededelen dat u benoemd bent tot Lid in de Orde van Oranje Nassau." Van de aanwezige familieleden, schutters en kringbestuurders kreeg Henri een oorverdovend applaus als teken dat iedereen het erover eens was. dat deze onderscheiding terecht was.