Bram de Bruin in duel met zijn tegenstander. (Foto: Hans Hoogenbosch)
Bram de Bruin in duel met zijn tegenstander. (Foto: Hans Hoogenbosch) Foto: Hans Hoogenbosch

Groesbeekse Boys toont veerkracht

BREEDEWEG - De thuiswedstrijd tegen Eldenia begon slecht voor Groesbeekse Boys. Na enkele minuten keek het tegen een achterstand aan en gedurende de eerste helft wist het geen enkele doelkans te creƫren.

In de tweede helft toonde het team uit Breedeweg veerkracht en wist geleidelijk grip op de wedstrijd te krijgen. Met twee fraaie doelpunten werd uiteindelijk de 2-1 winst binnen gesleept.

Na twee minuten voetballen kreeg Groesbeekse Boys doelman Jeffrey Hoogenbosch een doelpunt te verwerken. Door knullig balverlies wist Louan Aarts vanuit een scrimmage de bal binnen te werken. Groesbeekse Boys was daarna niet in staat om de Eldenia achterhoede onder druk te zetten en het was aan Jeffrey Hoogenbosch te danken dat de achterstand niet hoger werd.

In de tweede helft toonde Groesbeekse Boys meer lef en wist het de gasten uit Elden nu wel onder druk te zetten. Dit resulteerde in enkele kansen en na ruim een uur voetballen kwam de stand op gelijke hoogte. Sander Bisseling kopte een vrije trap van Bram de Bruin binnen. Tien minuten voor het eindsignaal kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Jesse Peters werd de diepte in gestuurd en scoorde met een fraai schot in de verre bovenhoek. In het restant van de wedstrijd kwam de overwinning niet in gevaar.

Door de goede reeks wedstrijden is Groesbeekse Boys naar de vijfde plaats doorgeschoven en heeft het een achterstand van acht punten op de koploper. In de strijd om de tweede periodetitel voert het met nog twee wedstrijden te spelen de ranglijst aan. Zondag 4 maart wacht de uitwedstrijd tegen Trekvogels. Deze wedstrijd in Nijmegen begint om 14.30 uur.