DVSG bezig

met tegenhouden...

GROESBEEK - DVSG speelt uit tegen FC Kunde op kunstgras. FC Kunde is een team dat snel en gevarieerd aanvallend spel in zich heeft. Op kunstgras is het waarschijnlijk een niet te kloppen tegenstander.

In de opstelling van DVSG zijn wat aanpassingen door ziekte en blessures. Per Berns, Paul Vissers en Ruben Nillessen starten in de basis. Meteen is er al druk van FC Kunde. DVSG is bezig met tegenhouden en komt maar sporadisch onder de druk uit. Toch is het DVSG die de openingstreffer scoort in de twaalfde minuut. Een voorzet uit een vrije trap van Charl Jacobs wordt in een keer binnen geschoten door Ruben Nillessen.

Een fijne opsteker voor DVSG, maar helaas scoort FC Kunde nog geen vijf minuten later al de gelijkmaker. Na rust wordt Per Berns vervangen door Gijs Bach. DVSG komt nog steeds niet onder de druk van Kunde vandaan. In de 54e min scoort Kunde vanuit een vrije trap de 2-1. De bal die tegen de lat wordt geschoten wordt in de rebound van dichtbij ingeschoten. DVSG probeert aan te vallen, maar kan de bal niet vasthouden.

In de 63e min scoort Kunde de 3-1 uit een goed opgezette aanval. Het is DVSG dat alle zeilen bijzet om de score niet te laten oplopen. De spelers doen hun uiterste best, maar komen overal net te kort. De moegestreden Paul Vissers wordt nog gewisseld voor Wout Pouwels. Het is goed voor het zelfvertrouwen dat DVSG in de slotminuut nog de 3-2 scoort. Luuk Rikken scoort de goal en heel DVSG wil nog een keer aanzetten, maar helaas is hier geen tijd meer voor.

Volgende week speelt DVSG uit tegen Heumen, een tegenstander waar kansen op een goed resultaat aanwezig zijn.