Het aanleggen van een vlechtheg op 't Zwanenbroekje
Het aanleggen van een vlechtheg op 't Zwanenbroekje Foto: Cyril Liebrand / IVN Rijk van Nijmegen

Doe mee met NLdoet

op 't Zwanenbroekje

Foto: Cyril Liebrand /

IVN Rijk van Nijmegen

BEEK - Op vrijdag 9 maart vindt de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet van het Oranjefonds plaats. Vindt u het leuk om een keer buiten in de natuur te werken, dan bent u van 9.30 tot 13 uur van harte welkom op ’t Zwanenbroekje bij Beek.

Tussen de rijksweg N325 en ’t Meertje is daar in 25 jaar tijd een prachtig natuurgebied ontstaan. Graslanden, moeras en open water worden afgewisseld door struwelen, poelen, beken en bosjes. Gestreefd wordt naar een grote soortenrijkdom van planten en dieren die past bij dit gebied. Sinds 2017 valt het beheer van ’t Zwanenbroekje onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek. Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt samengewerkt met een vaste groep vrijwilligers.

De werkzaamheden op 9 maart bestaan uit snoeiwerk en (afhankelijk van het weer) het planten van struweel. Gereedschap is aanwezig. Omdat wellicht niet iedereen de werkplek weet te vinden, worden de deelnemers om 9.30 uur opgevangen op de parkeerplaats bij het voormalige dorpshuis De Ubburch, Kasteelselaan 60 in Ubbergen. Via de voetgangersbrug de Springplank wordt naar het natuurgebied gelopen. De organisatie zorgt voor eten en drinken. Kijk op www.nldoet.nl voor meer info, of stuur een email naar info@ooijpolder-groesbeek.nl om u aan te melden.