(Foto: Peter Hendriks)
(Foto: Peter Hendriks)

Straatverlichting uit voor verlichte optocht in Millingen en Groesbeek

Foto: Peter Hendriks Millingen

MILLINGEN-GROESBEEK – Vrijdagavond 9 maart werd in Millingen aan de Rijn de spits afgebeten met de traditionele verlichte optocht die voor de laatste maal dit jaar door het centrum van Millingen trok.

De 32 deelnemers zorgde ervoor dat Millingen in het licht kwam te staan maar het was jammer dat het regende wat veel mensen deed besluiten thuis te blijven. Burgemeester Slinkman had wel aangekondigd dat er streng opgetreden zou worden als er sprake zou zijn van geluidsoverlast. In totaal kregen in Millingen vier wagens een boete opgelegd van 250 euro. De boete werd opgelegd aan de organiserende vereniging De Deurdouwers die het vervolgens weer kunnen doorschuiven naar de lawaaiovertreders. De Deurdouwers willen een gesprek met Slinkman omdat er te streng en op kortere afstand is gecontroleerd dan afgesproken was.

In Groesbeek was het zaterdagavond een drukte van jewelste , dit vanwege het zachte weer. Het duurde enkele uren voordat de 75 verlichte creaties langs het duizenden koppige publiek die in het centrum stonden door het centrum waren getrokken richting De Linde waar de prijsuitreiking plaats vond. In Groesbeek overtraden een vijftal wagens de geluidslimiet ook zij kregen een boete van 250 euro die op de organisatie verhaald zal worden. Overigens de deelnemers en toeschouwers hebben een flinke puinhoop achter gelaten in het centrum. Slinkman had beloofd een veegwagen te regelen maar daar was zondag nog niets van te merken. Het was een zooitje lieten mensen weten.

(Foto: Iris Roselie)