Afbeelding

NK-medaille voor Mirthe van Kerkhof en Swen Peek eerste

Foto's : Eigen foto's

GROESBEEK - In Tilburg heeft de 13 jarige Mirthe van Kerkhof op het Nederlands Kampioenschap Judo voor judoka's jonger dan 18 jaar de zilveren medaille gehaald. In de finale verloor ze van de gedoodverfde Nederlands Kampioen Indy Godschalk.

Officieel mocht Mirthe nog uitkomen in de categorie onder de 15 jaar maar zij kwalificeerde zich door kampioen te worden van district Midden Nederland ook voor het NK -18. Het is voor Mirthe de derde NK medaille, na twee bronzen in de leeftijdscategorie -15 is er nu ook een -18. Ook is Mirthe al eens Open Nederlands Kampioen geworden. Een mooie erelijst voor de jonge Groesbeekse Judoka die uitkomt voor Stichting Top Judo Nijmegen.

Swen Peek (17) kwalificeerde zich voor het eerst voor een NK, dit na een tweede plaats op het districtskampioenschap. Door met ippon zijn eerste wedstrijd te winnen mocht Swen in de finale uitkomen tegen Sven Litjens van Judo Academiy Nijmegen. De partij ging in het begin gelijk op, maar uiteindelijk ging Swen na een heupworp onderuit. Hij mocht de gang naar het podium maken om trots de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Swen judoot momenteel voor judoschool Theunissen.

Afbeelding