Afbeelding
Foto:

Nico de Witt Plus

floreert in kleine kern

BEEK / BERG EN DAL – Nico de Witt Plus heeft mee gedaan aan de verkiezing van de Beste Supermarkt van het Jaar. 'We zijn provinciewinnaar en we hebben de beste AGF-afdeling van Nederland, daar ben ik trots op.' Dit alles met een Plus-supermarkt die eind januari 2017 heropend is.

Nico de Witt (48) is de derde generatie die de supermarkt runt en de kleinzoon van Nico de Witt die in 1932 in Nijmegen met een kruidenierszaak begon. De familie weet wat winnen is, want in 1993 sleepte Plusmarkt Nico de Witt de titel Supermarkt van het Jaar in de wacht. Ze doen dus iets goed daar in Beek, een kleine plaats waar je geen supermarkt verwacht die gemiddeld bijna 14.000 klanten per week begroet.

De directe omgeving van Beek is dunbevolkt en dat maakt het bijzonder dat de winkel in het 3400 inwoners tellende dorp zo succesvol is. Het is te danken aan een duidelijke visie van de familie. Sinds het overlijden van zijn vader in 2013 is Nico de Witt enig eigenaar. Hij verbouwde de winkel in 2016 en breidde hem uit van 1350 meter vvo naar 2050 meter vvo. 'Ik wilde mijn winkel naar eigen inzicht kunnen invullen en de creatieve ideeën van het personeel kunnen toepassen. Vooral de beleving in de winkel vind ik belangrijk, dit naar volle tevredenheid van de klant. Daarnaast is er bewust gekozen voor een ruime opzet van de supermarkt en volgens De Witt krijgt hij van klanten terug dat ze er relaxed winkelen.

De provinciewinnaar van Gelderland heeft met het in dienst nemen van Roy Jansen veel profijt van een ervaren vakman op de groente-afdeling. Jansen runde, voordat hij 19 jaar geleden bij De Witt in dienst kwam, zelf een groentespeciaalzaak. 'En dat is een groot voordeel. In presentatie, maar ook in kwaliteit van het assortiment. Verder weet Roy erg veel over bereiding en kan hij klanten goed adviseren over recepten.' Dit heeft geleid tot de beste afdeling in AGF.

Nico de Witt wil al zijn klanten bedanken voor de betrokkenheid tijdens deze periode.