'Liefde in polygamie?'

in Afrika Museum

HEILIG LANDSTICHTING - Naast het uitgebreide programma tijdens de voorsjaarsvakantie in het Afrika Museum vindt er een lezing plaats voor volwassenen. Op zondag 25 februari snijdt Dr. Catrien Notermans in haar lezing 'Liefde in polygamie?' de gemengde gevoelens en uiteenlopende meningen over dit thema van vrouwen in Kameroen aan.


In deze lezing staat de liefde in polygamie vanuit het perspectief van vrouwen in Kameroen centraal. Hoe vatten vrouwen liefde op? Hoe delen zij de liefde van hun man met co-vrouwen? Hoe is dat in de praktijk geregeld en wat voelen vrouwen daarbij? Wordt polygame liefde zondermeer geaccepteerd of lopen de meningen hierover uiteen? Door in te gaan op de discussie die vrouwen over polygamie voeren, komen de gemengde gevoelens, opvattingen en idealen van vrouwen aan bod.
dr. Catrien Notermans is universitair hoofddocent bij de afdeling Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij promoveerde in 1999 op een onderzoek naar het perspectief van vrouwen op polygamie in Kameroen.


Tijdens de voorjaarsvakantie staat de liefde centraal in het Afrika Museum. Liefde is universeel en belangrijk in alle culturen. Door verschillende programma's voorjaarsvakantie maak je kennis met dit wereldwijde fenomeen. Maak zelf een bijzondere liefdesbrief van kralen zoals dat door de Zulu's in Zuid-Afrika werd gedaan, ga op speeddate met een museumstuk, luister naar een liefdessprookje of ga op poëzietour. Het voorjaarsprogramma loopt tot en met zondag 4 maart.


De lezing 'Liefde in polygamie?' vindt plaats op zondag 25 februari om 14:00 uur, en is gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.
Meer informatie over het museum, de lezing en het complete programma in de voorjaarsvakantie staat op www.afrikamuseum.nl.