(Foto: Peter Hendriks)
(Foto: Peter Hendriks)

Gitaarbeurs niet weg te denken...

Foto: Peter Hendiks

GROESBEEK – Voor de 21ste maal werd zondag de gitaarbeurs gehouden in De Mallemolen. Ruim 600 gitaarliefhebbers uit het hele land en zelfs Duitsland en Frankrijk wisten de weg naar Groesbeek te vinden om de laatste snufjes van de gitaarwereld op te kunnen snuiven.

Hierdoor kreeg de Groesbeekse gitaarbeurs een internationaal tintje. De Mallemolen was van 's morgens tot laat in de middag een waar gitaarwalhalla. Vanuit alle lokalen die De Mallemolen rijk is, kwam het vertrouwde gitaargeluid. Zelfs vanaf de toiletten waren de gitaarsnaren te horen.

In de grote zaal en in het theatercafé was eigenlijk de gitaarbeurs, maar al gauw werden de hal en de gangen erbij betrokken. Er was weer een heel programma opgesteld met onder meer optredens van Fred Piepenbrock & Marijke Hörman, gitaarvirtuoos Harald Koll, de Nijmeegse band The Nameless alsmede een clinic Bob Dylanwoorden en -akkoorden van Karel Bosman en Rifka Scheepers. Dat gebeurde allemaal in het Guitar Café.

In de demoruimte waren diverse clinics en demonstraties. Ook aan gitaaronderdelen ontbrak het evenmin, alsmede aan honderden gitaren die te kust en te keur stonden opgesteld. Een van de trouwe bezoekers van dit jaar ook weer Jan Hendriks de drummer van 'Doe Maar'. "Ik kom ieder jaar even kijken want het is gewoon gezellig in Groesbeek." De 22ste editie van de gitaarbeurs wordt gehouden op zondag 17 februari 2019.