Op 15 maart verzorgt Omroep Berg en Dal vanuit deze bus speciale verkiezingsuitzendingen in Millingen en Groesbeek. (Foto Omroep Gelderland)
Op 15 maart verzorgt Omroep Berg en Dal vanuit deze bus speciale verkiezingsuitzendingen in Millingen en Groesbeek. (Foto Omroep Gelderland) Foto:

Omroep Berg en Dal

komt met verkiezingsbus naar u toe

GROESBEEK - Omroep Berg en Dal besteedt de komende weken op radio en tv veel aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen die op woensdag 21 maart plaatsvinden. Met dit jaar een primeur: een speciale verkiezingsbus van Omroep Gelderland rijdt door de provincie en doet op donderdag 15 maart de gemeente Berg en Dal aan. Die bus staat op donderdag 15 maart 's morgens in het centrum van Millingen aan de Rijn en 's middags in Groesbeek.

Presentatoren van Omroep Berg en Dal laten die donderdag in Millingen van tien uur tot half twaalf vertegenwoordigers van politieke partijen, belangenorganisaties en inwoners hun zegje doen over plaatselijke kwesties, die ons en hen bezighouden. Van twee uur tot half vier herhaalt dit evenement zich op het dorpsplein in Groesbeek. In en rondom de paars-rode bus, omgebouwd tot rijdende (kijk)radiostudio, worden mensen geïnterviewd: wat gaat er goed in hun woonplaats? Wat kan of moet er beter? En wat willen de politieke partijen in de gemeenteraad en zo mogelijk het gemeentebestuur daarin betekenen?

Maar dat is niet de enige activiteit van Omroep Berg en Dal rondom de verkiezingen. Ook op zondag 11 maart komen vertegenwoordigers van de elf partijen, die aan deze verkiezingen deelnemen, in een radio- en tv-uitzending bij Omroep Berg en Dal aan het woord. Op 11 maart gebeurt dat van elf tot een uur vanuit hotel-café Sous les Eglises in Beek-Ubbergen. Met live muzikale omlijsting. Daarnaast zendt Omroep Berg en Dal op woensdag 14 maart een lijsttrekkersdebat uit, dat wordt georganiseerd door Omroep Gelderland. Vanaf 's avonds half acht vanuit het gemeentehuis in Groesbeek.

Op 21 maart - wanneer de inwoners hun stem hebben uitgebracht - organiseert Omroep Berg en Dal in samenwerking met het gemeentebestuur een speciale uitslagenavond in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. Vanaf 21.00 uur, als de stembureaus zijn gesloten en de stemmen worden geteld, worden de uitslagen van alle stembureaus bekendgemaakt en meningen in de grote zaal van De Mallemolen gepeild. Tevens mogen de lijsttrekkers in een slotdebat commentaar leveren op de uitslagen. En kunnen ze alvast een voorzetje geven over samenwerking in gemeenteraad en samenstelling en programma van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

De organisatoren hopen dat veel inwoners hun betrokkenheid tonen bij wat er plaatselijk speelt en bij deze verkiezingsevenementen volop aanwezig zullen zijn.