Rood Wit wint met minimale

inspanning van dapper Millingen

MILLINGEN - Rood Wit en sc Millingen troffen elkaar in het weekend na de carnaval in speelronde 15 op sportpark De Hove.

Hoewel sc Millingen nog dertien wedstrijden te spelen heeft, lijkt het zich gezien de ranglijst en achterstand op de veilige plaatsen op te moeten maken voor een terugkeer in de vierde klasse. Dat de blauw-zwarten onderaan staan, was in de eerste helft niet te zien. Sterker nog: de thuisploeg begon beter aan het duel dan nummer drie Rood Wit. Via Niels Wingels en David Rüben was sc Millingen dichtbij de openingstreffer. Echter viel deze aan de andere kant. Een goede dieptepass van Michaël van Geele op Khalid El-Haddouti leverde een een-tegen-een-situatie op met doelman Paul Hanssen. El-Haddouti omspeelde de keeper en zorgde voor een Groesbeekse voorsprong; 0-1.

Deze voorsprong werd echter gauw verspeeld. Menno Houkes kreeg nog geen vijf minuten later tot twee keer toe de mogelijkheid om te scoren en wist in tweede instantie de bal achter doelman Van Megen te schieten. De Rood-Witten lieten het hoofd niet hangen en gingen direct weer op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er dan ook. Uit een splijtende dieptepass van Bas Thijssen kopte de opgekomen Marc Gunterman de bal bekeken over de Millingse doelman in de lange hoek; 1-2.
De stand bleef ook na de rust 'maar' 1-2 . Een risicovolle stand, want één goede uitval van sc Millingen en de voorsprong was verdwenen... Een kleine tien minuten voor het einde zorgde El-Haddouti voor zekerheid bij de Groesbekers. Emir Tiganj onderschepte op het middenveld, inmiddels gepositioneerd op 'zes', de bal en zag dat El-Haddouti diep werd gestuurd. De nummer 11 van Rood Wit scoorde eigenlijk op identieke wijze zijn tweede van de middag; 1-3. Rood Wit kwam na de marge van twee niet echt in de problemen en voetbalde het duel eenvoudig uit.

Aanstaande zondag speelt Rood Wit weer een uitwedstrijd. Dan is op sportpark Vossendijk sv Hatert de tegenstander. Aanvang van dit duel is 14.00 uur.