Afbeelding
Foto:Peter Hendriks

Burgemeester opent Mobil Media Lab bij basisschool Op De Heuvel

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Burgemeester Slinkman en wethouder Erik Weijers hebben dinsdagmorgen het Mobil Media Lab van de politie geopend bij basisschool Op De Heuvel in Groesbeek.

Wijkagent Patrick van der Wal heette iedereen in de aula van de school welkom en in het bijzonder de groep 7 en 8 van basisschool Op De Heuvel. Hij liet weten dat deze bus de Mobil Media Lab bedoeld is om de leerlingen van de hoogste klassen van de basisscholen en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs te waarschuwen over de mogelijke gevaren, die het gebruik van sociaal media met zich mee kan brengen.

Burgemeester Slinkman liet weten het heel belangrijk te vinden dat we met z'n allen op een goede manier met elkaar omgaan. Maar er zijn helaas ook minder leuke dingen op sociaal media zoals pesten. Sexting en dergelijke. Hij vroeg de leerlingen of zij ook wel eens iets gezien hadden wat er niet op thuis hoort, maar daar bleek niemand zich iets van te kunnen herinneren. "Ik weet zeker dat het wel geval is", liet Slinkman de kinderen weten, waarop ze stil werden. "Met dit initiatief van de politie hoop ik dat jullie bewust worden wat er allemaal mis kan gaan op sociaal media zoals face book en dergelijke. We moeten er voor zorgen dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk gewaarborgd blijft", aldus Slinkman. Een gedeelte van de kinderen ging naar de bus waar zij voorlichting kregen, terwijl een ander gedeelte in de klas vragen kon stellen aan de politie en medewerkster van HALT. Ook andere scholen worden in Berg en Dal bezocht door het Mobil Media lab.