Afbeelding
Foto:

Leren leven met chronisch pijn

BEEK - Pijn is meestal een signaal dat er iets mis is met ons lichaam. Wanneer dokters echter geen oorzaak kunnen vaststellen of wanneer er geen adequate behandeling is die de pijn doet overgaan, spreken we van chronische pijn. Veel mensen komen langzaamaan in een neerwaartse spiraal en ondervinden steeds meer last van de gevolgen van de pijn; moeite hebben met werken, problemen met grenzen bewaken, stress, minder sporten en bewegen, niet lekker in je vel zitten, onzekerheid, prikkelbaarheid, beweegangst, vermoeidheid, minder intimiteit, toename pijnmedicatie, zorgen maken over de toekomst, veel artsen of therapeuten bezoeken, enzovoort.

In Beek zit sinds begin dit jaar een gespecialiseerde praktijk die zich richt op het verminderen van deze negatieve gevolgen van chronische pijnklachten en het beter leren omgaan met chronisch pijn, VAHAL Professionele Begeleiding. Vahal biedt een gecombineerde fysieke en mentale behandeling. Soms nemen hierdoor ook de pijnklachten af, helaas niet altijd. Het is van belang dat er voldoende medisch onderzoek is verricht, maar ook dat dit is afgerond.

"Samen brengen we de factoren in kaart die de pijn in stand houden, ik geef uitleg over (het functioneren met) pijn en bied oefeningen aan zodat u zelf weer regie heeft over uw leven. Ik beschik over een breed netwerk zorgprofessionals en deskundigen in deze regio. Waar nodig schakelen we die in bij de behandeling. Herkent u zich in de beschrijving, neem dan vrijblijvend contact op:

sander@vahalbegeleiding.nl of 06 41757075 of kijk op www.vahalbegeleiding.nl."