Donderdag bingo

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er bingo gespeeld in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

De hoofdprijs is wekelijks 250 euro, terwijl de jackpot kan oplopen tot wel 400 euro. Dat is het maximale bedrag dat in de jackpot mag zitten. Als die met dat bedrag niet sneuvelt, worden er vier extra rondes gespeeld van ieder 100 euro. De opbrengst van deze bingoavonden komt ten goede aan zes verenigingen. De zaal van De Mallemolen gaat iedere donderdagavond om 19.00 uur open; de bingo begint om 20.00 uur.

Duel in de

kou van Herveld

GROESBEEK - DVSG speelt uit tegen het iets hoger geplaatste SVHA op een koud en winderig sportpark.

De wedstrijd wordt op kunstgras gespeeld en DVSG heeft de nodige aanpassingen in het team moeten maken. Zo staan de A- spelers Rick Goossens en Max Thijssen in de verdediging en staat Guus Piepenbrock in de aanval. Hierdoor staat een aantal vast spelers vandaag niet op zijn vertrouwde positie. De wedstrijd wordt danig beïnvloed door de kou en de wind. In de 14e minuut scoort SVHA de 1-0 uit een vrije trap. Tien minuten later heeft Guus Piepenbrock een kans, maar schiet van te veraf en naast. In de 31e minuut wordt een goal van SVHA afgekeurd. Een minuut later geeft Niek Derksen uit een vrije trap de bal mee aan Gijs Bach. Gijs levert een prima voorzet af en Menno kopt de gelijkmaker binnen. Op slag van rust weet SVHA echter wederom te scoren en gaat DVSG met een 2-1 achterstand de rust in.

Na de rust is Per Berns gewisseld voor Jens Liebers. Als Max Thijssen in de 10e minuut rood krijgt, wordt het een hele moeilijke opgave voor DVSG. Na een verkeerde inspeelbal achterin staat het 3-1 en nu is de wedstrijd is wel gespeeld.

Gijs Bach wordt nog gewisseld voor Rick Loeffen. DVSG probeert het nog wel, maar het zit er vandaag echt niet meer in. SVHA krijgt nog wat kansjes, net als DVSG. Maar er wordt niet meer gescoord. DVSG verliest van een tegenstander door persoonlijke fouten, maar ook doordat het team teveel positiewisselingen te verwerken kreeg. Volgende week speelt DVSG thuis tegen SCD'33 en kan het, als de persoonlijke fouten uitblijven, werken aan een goed resultaat.