Wilgenhutten vlechten
Wilgenhutten vlechten

NLdoet weer zeer geslaagd!

Foto: Annelies de Bruin

GROESBEEK - NLdoet startte vrijdag 9 maart bij de schoolmoestuin van de Adelbrecht-Windekindschool. Liefst tien nieuwe vrijwilligers meldden zich en staken samen met de kinderen de handen uit de mouwen. Buiten werden bankjes gemaakt en is de omgeving flink opgeschoond. Twee mbo-stagiaires hielpen de kinderen en maakten mooie foto’s.

Zaterdagmorgen startten de vrijwilligers van de Kloostertuin en Buurtpark het Groeske bij de Dagbesteding van Mariëndaal met koffie en thee en gebak van de vaste buurtbakster. In park het Groeske werd het vlinder- en klimeiland onder handen genomen. Er is gesnoeid, geschoffeld en geharkt. De wilgenbomen zijn geknot en de gesnoeide wilgentakken zijn weer gebruikt om het bestaande wilgenhutje te verstevigen en uit te breiden. Er werd zwerfvuil geraapt en hondenpoep opgeruimd, en alle bankjes, de picknicktafel, de speeltoestellen en de borden zijn schoon geschrobd.

In de Kloostertuin zijn de moestuinbakken ontdaan van de aanslag en deels gevuld met nieuwe aarde. De palen in de pluktuin zijn verankerd en de bessen opgebonden, de clematissen kregen een klimrek, de zaadbakken zijn gevuld met kweekaarde en de eerste zaden ingezaaid. Snoeihout werd tot brandhout gezaagd en de kruiden zijn gekortwiekt.

Een andere groep vrijwilliger bouwde de partytent op en om 12.30 werd daar een lunch geserveerd Zo’n 40 vrijwilligers werkten samen in de parken. De saamhorigheid en gezelligheid was duidelijk te zien en te voelen. Ook dit jaar hadden we weer mazzel met het weer. De temperatuur was aangenaam en het bleef gelukkig droog!