Pim Sollie
Pim Sollie Foto:

Steun de film 'Zelfreflectie van Groesbeker Pim Sollie

Foto: Pim Sollie

GROESBEEK - Groesbeker Pim Sollie heeft het bijna voor elkaar; via crowdfunding genoeg geld inzamelen om de film te maken die voor hem (en de maatschappij) zo belangrijk is.

Met zijn film wil Pim de maatschappij een spiegel voorhouden: waarom zijn we soms zo ontevreden, terwijl we zoveel hebben? Of is het juist daarom dat we zo ontevreden zijn? Veel mensen hebben tegenwoordig, in meer of mindere mate, moeite met zichzelf accepteren. Kunst en films zijn al eeuwenlang een vorm van therapie, een manier om trauma’s te verwerken bijvoorbeeld. Deze film is voor Pim een vorm van zelfreflectie: “Reflectie is voor mij wat het zelfportret voor Daan is.”

Via www.cinecrowd.com/reflectie heeft hij, samen met een team van jonge filmmakers, inmiddels 81 procent van het streefbedrag binnen. Een mooi resultaat, maar ze zijn er nog niet. Over veertien dagen moeten ze 6.500 euro bij elkaar hebben. Lukt dit niet; dan worden de donaties teruggestort. Hulp is dus nog steeds erg welkom.

De korte film ‘Reflectie’ gaat over de succesvolle kunstenaar Daan. Hij kan zichzelf niet aankijken en doet er alles aan om dit te ontwijken. Een druk sociaal leven, met veel vrienden en weinig tijd alleen. Op een dag is de maat vol en maakt hij een zelfportret om zo een einde te maken aan zijn zelfhaat.