Chanson de Bilitis / Debussy (foto: L.F. v.d. Vegt)
Chanson de Bilitis / Debussy (foto: L.F. v.d. Vegt)

Drie Paas-Lente Concerten met

gedichten en kunst aan de muur

Foto: L.F. van de Vegt

GROESBEEK - Op 2 april organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 27e keer een seizoensconcert. Dit zal nu voor de zesde keer plaats vinden in de Historische / protestantse kerk van Groesbeek. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek.

Het programma bestaat uit drie miniconcertjes van een half uur en heeft deze keer als thema: 'Opkomst & Verder gaan', waarmee de nieuwe lente vreugdevol wordt opgeroepen. In de pauzes kan men genieten van paasbrood en passie-drank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Deze lente klinkt er een romantisch / impressionistisch programma. Muziek onder andere van Max Bruch, Claude Debussy, Gabriel Fauré en Alphonse Hasselmans. Birgit Tax exposeert een aantal van haar recente werken met het thema bloemen. Voordracht gedichten: Irma Bogers, Maria Bartels en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van lentebloemen uit de vrije natuur. De miniconcerten beginnen 14.15, 15.15 en 16.15 uur. Entree bij binnenkomst (mogelijk in iedere pauze) is 12,50 euro. Bezoekers voor het laatste concert betalen 7,50 euro. Entree kinderen: 2,50 euro.

Het seizornsconcert is in de Historische Kerk aan de Groes-beek, Kerkstraat 18, Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Meer informatie staat op www.lidiafrancis.nl.