Inloophuis De Korenbloem zoekt vrijwilligers om team te versterken

GROESBEEK - Een ernstige ziekte doet meer met je dan je denkt. Je komt in een achtbaan van gedachten, gevoelens, gesprekken, keuzes, twijfel, behandelingen, lichamelijke ervaringen...

Je bent ziek. Maar je bent niet de kanker of die ander ernstige ziekte. Je hebt die ziekte. Je blijft wie je bent. Maar je gaat wel even de diepte in. Je wilt overeind blijven. Wat te doen. Veel wordt begeleid door de zorginstanties waar je terecht bent gekomen. Toch zijn er veel vragen en is er behoefte aan erkenning en herkenning. Zeker nadat de noodzakelijk behandeling gestopt is en men er (vaak of soms) weer alleen voor staat.

Het Inloophuis De Korenbloem is gevestigd in de Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek en wordt gerund door daarvoor door het IPSO opgeleide vrijwilligers. Zij biedt een huiskamer aan mensen die even kwetsbaar zijn, even een moment van warmte en aandacht nodig hebben hetgeen vandaag de dag door bezuinigingen en zelfredzaamheid niet meer door de maatschappij of de overheid opgebracht wordt. Er is aanvullende informatie, er is lotgenotencontact, een luisterend oor, een thema avond, of een activiteit of gewoon even niets.

Het inloophuis draait op vrijwilligers. Dit zijn professioneel opgeleide mensen welke de gasten van het inloophuis met zeer veel aandacht en een goed luisterend ontvangen. Wij hebben een fijn team maar er is op dit moment ook behoefte aan nieuwe collega’s. Bijvoorbeeld op de dinsdagmiddag bij de activiteiten. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Wilma, info@inloophuisgroesbeek.nl of kom langs op dinsdag of woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.