Afbeelding
Foto:

Benefietconcert Stabat Mater

van Pergolesi in Berg en Dal

BERG EN DAL - Het gelegenheidsensemble 'Vrouwenharten' voert op goede vrijdag 30 maart om 19.30 uur het Stabat Mater van Pergolesi uit in de OLV van het Heilig Hartkerk in Berg en Dal (Oude Kleefsebaan 123a). De opbrengst van het concert gaat naar stichting Heart for Arts.

Het Stabat Mater van Pergolesi spant de kroon, omdat het geschreven voor twee vrouwen stemmen en begeleiding op orgel. Hij zocht met dit werk in zijn tijd en zijn taal naar uitdrukking voor het verdriet en de eenzaamheid van de moeder Maria, staande an het kruis. In de 18de eeuw werd dit werk erg populair en vaak gezongen. Frank van Merwijk begeleidt deze uitvoering de sprankelende stemmen van het vrouwenensemble die voor deze speciale gelegenheid samen zingen.

De opbrengst gaat naar het muziekproject voor amateurmusici 'Er was eens een Koningin, Machtig en Groot' van Stichting Heart for Arts. Een voorstelling waarin zij willen laten zien dat opera, musical en toneel prima samengaan. De enorme gemotiveerde cast en organisatie werken hard om deze voorstelling met uw steun mogelijk te maken via crowdfunding. Meer informatie over dit concert en over het project op www.heartforarts.nl en doneer via www.voordekunst.nl. Men kan genieten van mooie muziek en steunt een goed doel. Reserveren is niet nodig. Kaarten aan de deur tien euro.