Vorm en inhoud (foto: Heinz Giesbers)
Vorm en inhoud (foto: Heinz Giesbers)

Regionale molendag met Kunst in de molen

Foto: Heinz Giesbers

REGIO - Op tweede paasdag 2 april houdt Molenvrienden Land van Cuijk e.o. de jaarlijkse molendag. Die dag zullen van 11.00 tot 16.30 uur vier molens in de regio geopend zijn voor het publiek.

Deelnemende molens zijn dit jaar: Nederasselt, Overasselt, Heumen en Plasmolen. De molens zijn gratis toegankelijk en als er voldoende wind of water is, zal er ook gemalen worden.

Op watermolen De Bovenste Plasmolen, is speciaal voor die dag een kunst tentoonstelling ingericht van het werk van Pieter van Eck uit Groesbeek. Beeldend kunstenaar Pieter van Eck (1959) maakt monumentale beelden met bijna altijd meerdere verschijningsvormen. Als een ware ontdekkingsreiziger gaat hij aan de slag met alledaagse zaken als kartonnen hulsen, golfkartonen, platen hout of zink. Denkend schetsend en experimenterend ontstaan de ideeën voor zijn beelden, die hij vervolgens perfect uitvoert. Door zijn basismateriaal op een uitgekiende manier te verknippen, te versnijden of te verzagen ontstaan zijn 'onvoorstelbare beelden'.

Pieter van Eck werk verenigt twee uitersten: de wereld van het logisch denken, de ratio en de wereld van de poëzie, de intuïtie en het toeval. Te zien bij De Bovenste Plasmolen, Sint Maartensweg 1 in Plasmolen. De toegang is gratis.