Wordt Berg en Dal

de vriendelijkste gemeente?

BERG EN DAL – Het college van burgemeester en wethouders neemt weer deel aan het tweejarig onderzoek van MKB – Nederland naar het ondernemersklimaat in verschillende gemeenten van Nederland.

De gemeente neemt deel aan het onderzoek om op die manier inzicht te krijgen in de kwaliteit van de dienstverlening aan de ondernemers in de gemeente Berg en Dal. Het eindresultaat gebruikt de gemeente om de dienstverlening indien nodig te verbeteren. Een goed ondernemingsklimaat draagt volgens het college bij aan de economische ontwikkeling en groei van de werkgelegenheid. Door inzicht te krijgen in de kwaliteit van de dienstverlening kan het college deze verder optimaliseren, zodat ontwikkelingsmogelijkheden zoveel mogelijk worden gestimuleerd en vergunningverlening beter en sneller gaat verlopen.

Het onderzoek dat wordt uitgevoerd berust op vier pijlers te weten: Tevredenheid, het imago van de gemeente Berg en Dal, communicatie en beleid en de gevoelswaarde van de lokale belastingen. De gemeente is van plan om ook deel te nemen aan de extra peiling om zo meer en gerichtere informatie over het ondernemersklimaat in Berg en Dal te krijgen. De gemeente Berg en Dal heeft al een extra service naar de ondernemers toe te weten een ondernemers loket in het gemeentehuis waar ondernemers voor alle vragen terecht kunnen. Eind 2018 wordt het resultaat van het onderzoek verwacht.

Inbrekers houden huis op industrieterrein De Mies in Groesbeek

GROESBEEK – Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag huisgehouden op Industrieterrein De Mies in Groesbeek. De twee inbrekers – die op camerabeelden zijn vastgelegd – zijn om 00.30 uur begonnen bij garagebedrijf Thijs Leenders.

Daar werd het hek kapot geknipt om op het terrein te komen om vervolgens in alle auto's die buiten stonden te snuffelen. Bij elk raam van de garage werd naar binnen geschenen. Zonder buit zijn ze daar vertrokken. Hierna zijn ze bij zand– en grindbedrijf Han Theunissen gegaan, waar ze een unit hebben opengebroken en zijn met wat kleine spullen er vandoor gegaan. Een uur later werd bij Nillessen carrosseriebedrijf een ruit vernield om binnen te komen. Vanaf het kantoor hebben ze de sleutels gepakt van een Volkswagen Polo en zijn er vervolgens mee vandoor gegaan. Vermoedelijk zijn de inbrekers onbekend op De Mies, want volgens de camerabeelden zijn ze met de gestolen auto nog langs garage Thijs Leenders gereden. Ze wisten kennelijk de weg niet. Er is bij de politie aangifte gedaan.