Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

PvdA stelt vragen over afkeuren asfalt op Heerbaan in Millingen

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – De fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Berg en Dal heeft onlangs vragen aan het college gesteld waarom de toplaag van het asfalt op een gedeelte van de Heerbaan opnieuw moet worden aangebracht.

Op de Heerbaan tussen hotel Millings Centrum en Burgemeester Eijkelhofstraat ligt nu asfalt in plaats van klinkers naar aanleiding van een amendement van GJS ingediend in 2015. Het doel hiervan was de trillingen en geluidsoverlast terug te dringen. Uit een evaluatie blijkt dat de overlast is afgenomen, maar niet geheel is weggenomen terwijl de geluidsbelasting met 8 db(A) is afgenomen. De kosten van dit project zijn om uitlopende redenen 106.000 euro hoger uitgevallen dan geraamd.

De PvdA heeft de volgende vragen gesteld;
1. Wanneer is de asfalt constructie afgekeurd? Er staat dat het al vrij snel is geconstateerd?
2. Waarom is niet direct actie ondernomen en is er gewacht op de evaluatie?
3. Wanneer is de evaluatie ter beschikking gekomen?
4. Is het niet aan de raad om aanbevelingen aan het college te doen om noodzakelijke verbeteringen toe te laten passen, na bespreking van de evaluatie?
5. De communicatie over dat er gesproken is met de aannemer over noodzakelijke verbeteringen komt te zijner tijd. Wij willen onmiddellijk alle informatie alsmede een overzicht van de meerkosten.