Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Doortrekken Lange Paol Millingen definitief van de baan

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – De kleine zaal van hotel Millings Centrum was bijna te klein voor de Millingenaren die op de bijeenkomst waren afgekomen over het doortrekken van de lange Paol georganiseerd door de gemeente Berg en Dal.

Het gemeentebestuur van Millingen aan de Rijn had destijds het voornemen om de Lange Paol door te trekken naar de Crumpsestraat. De gemeente Berg en Dal had deze avond georganiseerd om de belofte van het voormalige gemeentebestuur na te komen. Echter van de 80 aanwezigen was het merendeel niet eens met het voornemen om de verbinding alsnog te realiseren tussen de Zeelandsestraat en Crumpsestraat via de Lande Paol.

Royal Haskoning had in opdracht van de gemeente Berg en Dal een verkeersrapport opgesteld waaruit bleek dat bij de doortrekking van de Lange Paol ook maatregelen genomen moeten worden aan de Crumpsestraat in verband met de te verwachte verkeerstoename en dat de weg te smal is. Millingenaar Jan Wassink had tijdens zijn betoog van ruim een kwartier de nodige kanttekeningen bij het rapport van Haskoning. Een ander liet weten dat als De Lange Paol doorgetrokken zou worden het speelveldje waar veel kinderen spelen verloren gaat. Een andere aanwezige was bij de verkiezingsbijeenkomst in het gemeentehuis geweest, waar het maar ging over geldtekort vooral in de zorg. Besteed het geld maar daar aan, liet hij weten. Een van de aanwezigen prees de gemeente, dat zij de bevolking bij de besluiten betrekt bij de te nemen besluiten.Voor wethouder Alex ten Westeneind was het duidelijk de discussie over het doortrekken van de Lange Paol voorgoed te sluiten.