Verlies Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Nadat Groesbeekse Boys de afgelopen acht wedstrijden niet verloren had volgde afgelopen zondag een nederlaag. Tegen koploper Eendracht '30 werd op eigen veld met 0-1 het onderspit gedolven.

De geel-zwarte formatie had moeite om het spel te maken en daarmee de koploper onder druk te zetten. De groen-witte formatie daarentegen leunde vooral op solide organisatie en kwam met enkele spaarzame aanvallen in de buurt van doelman Jeffrey Hoogenbosch. Eendracht spits Carlito de Zeeuw was met een kopbal dicht bij een doelpunt maar de Groesbeekse doelman wist erger te voorkomen. Later was dezelfde de Zeeuw wel trefzeker. Nadat Bas Roeloffs met een bekeken kopbal de bal tegen onderkant lat werkte was de aanvaller ter plekke om de winnende treffer binnen te werken. Nog voor het rustsignaal moest Carlito de Zeeuw het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart ontvangen had.

Waar de Groesbeekse supporters hoopten op een betere tweede helft wist het tegen tien gasten geen overwicht te creƫren. Remco Benders had een goede individuele actie in huis maar strandde op de alerte Jeffrey Hoogenbosch. Aan de andere kant slalomde Jesse Peters door de Mookse verdediging waarna Dave Kleijnen de bal van dichtbij langs schoof. De verdediging van de Mookse gasten kwam daarna niet meer aan het wankelen.

Door de nederlaag is Groesbeekse Boys naar de achtste positie gezakt. De achterstand op koploper Eendracht '30 beslaat inmiddels 13 punten. Groesbeekse Boys speelt zondag 25 maart een uitwedstrijd tegen Blauw Wit. De wedstrijd in Nijmegen begint om 14.00 uur.