NL Doet op 't Haonehart samen met de vrijwilligers van de Rabobank op vrijdag 9 maart jl.
NL Doet op 't Haonehart samen met de vrijwilligers van de Rabobank op vrijdag 9 maart jl. Foto:

Ingezonden brief

Reactie op artikel 'NLdoet zorgt in Kekerdom voor schoon sportpark Op De Klomp' in Gemeentenieuws Berg en Dal d.d. 17-3-2018.

In uw artikel wordt geschreven dat er tussen de middag door de vrijwilligers van Klimop werd geluncht op het Haone Hart. Dit is onjuist.

De foto die u bij uw artikel plaatst is gemaakt op zaterdag 10 maart. Dit is een foto van de lunch van de vrijwilligers van 't Haonehart, op 't Haonehart. Mensen van Klimop waren hierbij niet aanwezig.

NL Doet vond in Kekerdom plaats bij Korfbalvereniging Klimop op zaterdag 10 maart: er werd gewerkt op hun sportpark Op de Klomp.'t Haonehart op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart.

't Haonehart is één van de burgerinitiatieven van Stichting Vitaal Kekerdom. Het is een mooie groene ontmoetingsplaats van 4000 m2 in het hart van Kekerdom. Deze plek ontstond enkele jaren geleden na de sloop van 12 huurhuizen op initiatief van een aantal buurtbewoners.

Op vrijdag 9 maart werd er ter ere van NL Doet op 't Haonehart samen met vrijwilligers van de Rabobank hard gewerkt en op zaterdag 10 maart werden wederom de handen uit de mouwen gestoken door de vaste vrijwilligers samen met diverse aanwonenden. De werkzaamheden waren er vooral op gericht om 't Haonehart klaar te maken voor het komende seizoen. Zo werden o.a. diverse plantenperken onkruidvrij gemaakt, tuinmeubels geschuurd en gelakt en werd er een grondwal rondom het sportveld aangelegd.

Om ervoor te zorgen dat 't Haonehart een mooie plek blijft om eventjes bij te kletsen, te picknicken en te spelen, wordt er om de week op donderdagavond geklust. Iedereen die een uurtje over heeft is van harte welkom.

B. Bosman