Kerstconcert 2017
Kerstconcert 2017 Foto: Karola Hendriks

Koor Vivace: Zingen met je oren!

Foto: Karola Hendriks

MILLINGEN - Veel mensen denken dat ze niet kunnen zingen. Maar als je goed kunt luisteren kan je zeker ook zingen. Je hoeft geen topstem te hebben, maar wel goede oren. Luister naar elkaar en naar de dirigent. Dan kan je in een koor meezingen. En dat is heerlijk!.

Heb je een dipje of ben je moe? Kom zingen, want je vergeet alles, behalve de muziek waar je dan mee bezig bent. Na de repetitie op dinsdagavond ga je tevreden en opgeknapt naar huis. Zo gaat het bij zangvereniging Vivace in Millingen aan de Rijn. Bovendien is er steeds weer de uitdaging om met elkaar mooie concerten in te studeren of mee te zingen tijdens evenementen zoals Millingen Bruist en MeisterO en voor de gemeenschap en vele fans op te treden. Ook de optredens buiten onze gemeente zijn altijd weer een beetje spannend, zoals destijds in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch, waar we dan meteen een mooi dagje uit van hebben gemaakt, geweldig. De sfeer is top en we zingen van licht klassiek tot musicalsongs. Bovendien helpen we de pastoor de parochiekerk vol te krijgen door daar een aantal keer per jaar bijzondere Missen te zingen van verschillende componisten, waaronder de wereldpremière van de Missa Sancta Cecilia van Jacob de Haan. Onze vakkundige, ervaren en vooral enthousiaste dirigent Frans Coerwinkel zorgt ervoor dat het lukt: “Zing met je oren, dan gaat het goed.”

Vivace bestaat in 2019 al 50 jaar en dat gaat heel Millingen merken. Kom eens meezingen op dinsdagavond om 20.00 uur in De Duffelt. We zijn bezig met een nieuwe website. Kijk alvast maar op www.vivacemillingenadrijn.nl.