Vrienden van

Elektro wordt

Elektro &

Installatietechniek

NIJMEGEN -De Vrienden van Elektro zijn in 2008 opgericht met twee belangrijke doelstellingen: Het bevorderen van de instroom van jongeren in het elektrotechnisch onderwijs. En het borgen van de kwaliteit van het elektrotechnisch onderwijs en daarmee het borgen van de kwaliteit van de medewerkers die werkzaam zijn binnen de elektrotechnische branche.

In de achterliggende tien jaar is de stichting Vrienden van Elektro succesvol geweest ten aanzien van de realisatie van haar doelstellingen en zijn ze als vertegenwoordiging van de elektrotechnische bedrijven in de regio Nijmegen een belangrijke gesprekspartner geworden voor overheid, onderwijs en hier mede oprichter en partner van de bedrijfsschool De Technische, opdrachtgevers en de gehele bouwsector.

Ondertussen zien we dat met het herstel van de economie de markt een gewijzigde vraag heeft aan de installatiebranche om meer als integraal geheel op te treden. Opdrachtgevers en nevenaannemers op projecten vragen juist meer samenwerking en verwachten van de elektro- en installatiebranche een integrale aanpak. Daarnaast kent ook de installatiebranche een stijgende vraag naar opgeleid en gekwalificeerd personeel.

"Om deze redenen is onlangs besloten om de handen ineen te slaan met collega-bedrijven uit de installatiebranche die onze doelstellingen ondersteunen. Inmiddels hebben zich de eerste installatiebedrijven ook al gemeld die graag deel uit willen maken van onze stichting. Vandaar dat wij vanaf nu verder zullen gaan onder de naam: Vrienden van Elektro & Installatietechniek. Door deze krachtige samenwerking zijn wij nog beter in staat om onze doelstellingen ten aanzien van instroom en onderwijs te verwezenlijken, maar zeker ook onze rol als gesprekspartner vanuit de elektro- en installatiebranche."