Uitnodiging oud-gedecoreerden

MILLINGEN - Het is een goede gewoonte dat op Koningsdag in Millingen aan de Rijn de oud-gedecoreerden samen met eventueel nieuw gedecoreerden na afloop van de aubade gezamenlijk met de organisatie van het Oranje Festijn en een of meerdere vertegenwoordigers van het College van Burgemeester en Wethouders op het Oranjeplein samen een oranjebitter drinken.

Dit gebeurt dan voor en tijdens het concert van Sint Cecilia, dus vanaf ongeveer 11.30 uur. Het gemeentebestuur van onze nieuwe gemeente Berg en Dal heeft zich uit deze actie terug getrokken. Uit privacy-overwegingen kunnen zij ons ook niet de adressen van de oud-gedecoreerden geven. Daarom deze oproep.

Als organisatie van Koningsdag zijn en blijven wij van mening dat zij die dusdanig veel voor onze maatschappij betekend hebben dat zij daarvoor een Koninklijke onderscheiding kregen het verdienen om ten minste één maal per jaar wat extra aandacht te krijgen. Daarom willen wij deze actie toch voort zetten.

"Wij nodigen dan ook via deze weg alle oud-gedecoreerden uit om op Koningsdag 27 april om 11.30 uur plaats te nemen op de voor hen gereserveerde tafel om samen met de burgemeester en de organisatie het glas te heffen op ons Koninklijk Huis. In verband met de reserveringen, de hapjes en de drankjes vragen wij de oud-gedecoreerden wel om zich tevoren op te geven, zodat de organisatie weet waar ze op moeten rekenen. Opgeven kan bij Guus Hakvoort, telefoon 0481 431738. Wij verzoeken de oud-gedecoreerden zich te melden bij de informatiewagen zodat wij hen naar behoren kunnen ontvangen. Oud-gedecoreerden zijn van harte uitgenodigd."