Geen punten in laatste uitwedstrijd voor Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Afgelopen zaterdagavond stond het laatste uitduel van het seizoen op het programma voor de dames van Groesbeeks Glorie. Het team, dat inmiddels zevende op de ranglijst staat, speelde deze avond tegen DOS’80 in Heesch.

Voor DOS’80 zou het weleens een belangrijke wedstrijd kunnen worden in de strijd om het kampioenschap. Om nog kans te maken op de titel is het namelijk noodzakelijk om twee punten te pakken. In de openingsfase van de wedstrijd is het echter Groesbeeks Glorie dat sterk begint en de meeste kansen benut. Hierdoor staat al snel de 1-3 op het scorebord. Doordat Groesbeek niet zo geconcentreerd blijft spelen als de eerste minuten gaat de wedstrijd al snel gelijk op. Hoewel de wedstrijd redelijk gelijk verloopt en de teams aan elkaar gewaagd lijken te zijn, wordt de ruststand 12-9 in het voordeel van de thuisspelende ploeg.

Ook na rust komt Groesbeeks Glorie het beste uit de kleedkamer. De achterstand wordt binnen twee aanvallen verkleind naar 12-11. Er worden aan beide kanten mooie aanvallen uitgespeeld. Groesbeek maakt dan ook vaak goed gebruik van de vrijlopende cirkelspeelster, Chanou Kersten, die de kansen goed weet te benutten. Door snelle tegenaanvallen en een aantal keer balverlies van Groesbeek weet DOS’80 de voorsprong uit te bouwen naar een 25-19. Zo’n 10 minuten voor rust is de wedstrijd dan ook gespeeld. De eindstand, iets vertekenend door de laatste 10 minuten van de wedstrijd, wordt dan ook 31-19 in het voordeel van DOS’80. Op zondag 8 april speelt Groesbeeks Glorie de allerlaatste wedstrijd van het seizoen om 13:15 uur in sporthal Heuvelland.