(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten) Foto:

Trefpunt De Meent Groesbeek leeft als nooit tevoren

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Onlangs werd er een beweegmiddag gehouden in 't Trefpunt van De Meent aan de Gooiseweg in Groesbeek. Dankzij de ex-wijnkoningin en wijkverpleegkundige Franca Beier is er toentertijd toegezegd dat zij een mooie middag zou organiseren voor de ouderen.

In samenwerking met het bestuur van 't Trefpunt, de wijkteams van het ZZG 1 en 2 en vrijwilligers is deze middag tot stand gekomen. De recreatiezaal van De Meent was bijna te klein om de ruim honderd ouderen afkomstig uit heel Groesbeek te ontvangen. Er waren mensen bij die voor de eerste maal in De Meent kwamen en zij hebben ook met volle teugen kunnen genieten wat het programma dat hen geboden werd. Presentator Herman de Bruin heette iedereen welkom, in het bijzonder wethouder Sjaak Thijssen. Het eerste verrassende optreden was van een team van wijkverpleging Centrum gevolgd door accordeongroep Con Amore en later door koor Historie Sound.

Marian Schijf en José gaven een demonstratie val en valpreventie. De middag werd afgesloten met soep, broodje knakworst, een slaatje en een toetje. Gerda Niënhaus voorzitter van 't Trefpunt was bijzonder tevreden over het verloop van deze eerste beweegmiddag. "Er zijn mensen uit alle wijken van Groesbeek gekomen en daar doen we het allemaal voor. Op deze manier kunnen wij de eenzaamheid onder de ouderen hopelijk voorkomen. Iedereen is op onze activiteiten welkom", aldus Gerda Niënhaus.