Internationale hanenkraaiwedstrijd in café Merlijn in Grafwegen

GROESBEEK/KRANENBURG – De Groesbeekse kleindierenvereniging Edelras verzorgt op tweede paasdag 2 april, samen met Hendrik Jan Janssen van café Merlijn voor de veertiende maal de internationale hanenkraaiwedstrijd.

Iedereen kan met zijn of haar haan meedoen. De haan moet wel een geschikte naam hebben! Het doel van deze hanenkraai wedstrijd is om te kijken welke haan het beste is getraind en de meeste slagen van zich laat horen. De hanen die deelnemen moeten in goede gezondheid verkeren en worden voor aanvang van de wedstrijd aan een gezondheidskeuring onderworpen. De deelnemende haan en eigenaar moeten een half uur voor de aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn. Het inschrijfgeld bedraagt twee euro per haan. Al het inschrijfgeld is ook het prijzengeld dat er in de wacht te slepen is met het kraaien.

De aanvang is 10.00 uur in en rondom café Merlijn aan de Grafwegenerstrasse in Kranenburg. De titelverdedigers van de afgelopen twee edities zullen er ongetwijfeld op gebrand zijn hun titel te verdedigen. Heeft men geen haan en wil men toch meedoen dan kan men ter plaatse een haan leasen.