'Wij samen

aan de grens!'

PERSINGEN - De inwoners van Leuth, Zyfflich en omgeving zijn uitgenodigd voor de eerste mienthuus.de-netwerkbijeenkomst op vrijdag 13 april in de Thornsche Molen in Persingen.

Het thema van de middag is: 'Wij samen aan de grens'. Wij leven zo dicht bij elkaar! Nederlanders en Duitsers. Bijna dagelijks hebben wij contact met mensen over de grens. Maar... wat is precies jouw verhaal met de grens, jouw grensgeschiedenis? En wat vind je zelf leuk bij de buren?

Wat delen wij Nederlanders en Duitsers al met elkaar? Waar kunnen wij elkaar versterken? Waar zijn de verschillen? En ook: willen wij meer grens-contacten? En dan onze gemeenschappelijke geschiedenis: Waar staan wij nu? Luisteren wij goed naar elkaars verhalen? Zijn er dingen, die wij de andere mens over de grens graag willen vragen of laten weten? Vele vragen, veel ruimte voor uitwisseling (voor ieder in zijn eigen taal!), dat wensen wij - het Team van Forte Welzijn en van mienthuus.de voor deze eerste netwerkbijeenkomst met een 'open' karakter.

De bijeenkomst is vrijdag 13 april van 14.30 tot uiterlijk 16.00 uur in de Thornsche Molen in Persingen. Aanmelden graag bij: Rene Verheijen: rene.verheijen@fortewelzijn.nl of bij Iris Haarland: iris.haarland@mienthuus.de. Voor koffie, thee met iets lekkers erbij wordt gezorgd.

Donderdag bingo

GROESBEEK – Iedere donderdagavond wordt er bingo gespeeld in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.

De hoofdprijs is wekelijks 250 euro, terwijl de jackpot kan oplopen tot wel 400 euro. Dat is het maximale bedrag dat in de jackpot mag zitten. Als die met dat bedrag niet sneuvelt, worden er vier extra rondes gespeeld van ieder 100 euro. De opbrengst van deze bingoavonden komt ten goede aan zes verenigingen. De zaal van De Mallemolen gaat iedere donderdagavond om 19.00 uur open; de bingo begint om 20.00 uur.