Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Kennismaken met uw buren uit alle culturen succesvol

Foto: Peter Hendriks


OOIJ - Kennismaken met uw buren uit alle culturen succesvol. Wat een geweldig geslaagde dag was dit zondag 8 april. Onder het genot van het heerlijke zonnetje is de missie geslaagd. Ruim 65 mensen hebben met elkaar zitten praten en eten. Echt kennis maken met elkaar uit verschillende culturen.

De middag werd geopend door Anwar Mansaladoon, die zijn verhaal deed hoe en met welke gevaren hij vanuit Syrië over zee in Arnhem in De Koepel was terechtgekomen. Als columnist van de Gelderlander heeft hij diverse columns geschreven, over cultuur- en taalverschillen en het leren begrijpen ervan. Van enkele columns hield hij een voordracht zoals die ook in het dagblad stonden en voor veel mensen herkenbaar waren.

Maxwell, Amhad en Mohammaod speelden op de Handpan en Djembé. Als afsluiter werd een echte Nederlandse bingo gespeeld. Er was heerlijk eten uit verschillende culturen. Iedereen had super zijn best gedaan. Er is gelachen, gezongen, gedanst, geknutseld, maar vooral contact gemaakt met elkaar. En hopelijk gaan die contacten mooie vriendschappen worden. "We willen iedereen bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Daarin willen we zeker wiidoenmee.nu en dorpshuis De Sprong niet vergeten. Over een half jaar zal er een vervolg worden georganiseerd, dat hopelijk weer z'n succes wordt", aldus Maria Janssen en Patty Veldhuis van Forte Welzijn.