Afbeelding
Foto: Lions Club

Lions Club Nijmegen zamelt oud en vreemd geld in bij Nico de Witt

Foto: Lions Club Nijmegen

BEEK – Volgens de Lions Club Nijmegen heeft bijna 98 procent van de Nederlanders al jaren vreemd en oud geld ergens in huis in een potje, schoenendoos, blik of bureaula liggen en weet men niet wat er mee te doen. Lions Club Nijmegen biedt Plusmarkt Nico de Witt in Beek een oplossing aan voor dit probleem.

In de super is een verzamelzuil geplaatst waarin men het vreemd en oud geld een zinvolle bestemming kan geven te weten het verrichten van staaroperaties in derde wereld landen. Sinds 2005 hebben in meer dan 800 supermarkten in Nederland verzamelzuilen gestaan.
De Lions zijn dankzij hun grote netwerk in staat het ingezamelde geld in euro's te kunnen omzetten. Mede dankzij de premie van vijftig procent van Wilde Ganzen, is inmiddels meer dan 600.000 euro afgedragen aan Fight for Sight. Het bedrag is goed voor liefst 35.000 staaroperaties in die arme landen, waardoor mensen die door staar blind zijn geraakt, weer kunnen zien.
De wijze waarop de 46.000 Lionsclubs in 205 landen sinds 80 jaar aan blindheidsbestrijding doen, was reden voor een Verenigde Natie-agentschap , om Lions Club International Foundation uit te roepen tot de beste NGO (Niet-Gouvernementele Organisatie) ter wereld. Lions zijn vrijwilligers die zonder enige vergoeding werken.