Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Boeken-, strip- en cdmarkt in dorpshuis De Slenk groot succes

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK-DE HORST – Mede dankzij de enorme inzet van vrijwilligers is de boeken-, strip- en cdmarkt in dorpshuis De Slenk een groot succes geworden.

Zo'n 3000 boeken, 1000 cd's en daarnaast de nodige films en niet te vergeten talloze lp's waren in de grote zaal uitgestald. De markt duurde van 12.00 tot 15.00 uur en rond half twee hadden al zo'n honderd bezoekers gesnuffeld tussen de talloze boeken, strips, cd's en Lp's. Alle spullen zijn de afgelopen weken bij elkaar gebracht door zo'n tachtig mensen die er vrijwillig afstand van hebben gedaan voor het goede doel 'Dorpshuis De Slenk'.

De boeken gingen voor één euro van de hand, de stripboeken voor 0,50 euro en de films en lp's voor 2 euro per stuk. De opbrengst wordt door het Jan Lindersfonds verdubbeld. Met de opbrengst wordt een aanzet gegeven voor de vernieuwing van het schuurtje en/of magazijn. Het is de bedoeling dat er een nieuw magazijntje gebouwd wordt dat van binnenuit bereikbaar is. Het huidige schuurtje is bouwvallig en er is bovendien instortingsgevaar. Er zijn dit jaar meerdere acties om dit doel gerealiseerd te krijgen. In ieder geval is de eerste aanzet er.