Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Groesbeek een waar wielren-

en mountainbikewalhalla

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK - Zondagmorgen was Groesbeek een waar wielrenner- en mountainbikewalhalla. Waar je ook liep of reed, overal kwam je die sportievelingen tegen.

Of het aan het mooie lenteweer lag valt te betwijfelen, want doorgaans op de zondagmorgen wemelt het van de wielrenners in het heuveldorp. Daar kwam nog bij dat er veertienhonderd mountainbikers deelnamen aan de Hel van Groesbeek, die ook verreden werd in Groesbeek. Een weiland boven aan de Nieuweweg/Zevenheuvelenweg was voor de deelnemers aan de Hel van Groesbeek ingericht als parkeerplaats.

Daar hadden enkele honderden mountainbikers hun voertuig geparkeerd om vervolgens met hun mountainbike naar het terrein van Germania langs de Nijmeegsebaan te fietsen waar de start en finish van De Hel van Groesbeek was. Vandaar ging de mountainbikemarathon van start voor de 35, 70 of 105 kilometer door het mooie natuurgebied van Groesbeek en directie omgeving. De Hel van Groesbeek is in den lande erg populair. De inschrijving op 28 december 2017 was binnen 20 minuten al helemaal uitverkocht.