Tobias Borsboom Trio.
Tobias Borsboom Trio. Foto: Rina de Wolf

Grote muzikale talenten in

Kranenburg Podium Mozart(k)ring

Foto: Rina de Wolf

KRANENBURG - Zondag 15 april treden drie grote muzikale talenten op het podium in Kranenburg. Het betreft het derde concert in de serie van de Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein met Tobias Borsboom piano, Lidy Blijdorp cello en Piotr Jasiurkowski viool.

Tobias Borsboom won in 2015 The Dutch Classical Talent Award, de meest prestigieuze prijs voor jonge musici. Tobias is een veelgevraagd en veelzijdig musicus. Hij geeft recitals, soloconcerten met orkest en speelt graag Kamermuziek. Lidy Blijdorp won in 2016 de Amsterdamse Cello Biënnale. In 2014 won ze de Prix Académie Ravel (Frankrijk). Lidy geeft regelmatig recitals en wordt veelal gevraagd voor soloconcerten met orkest in zowel binnen als buitenland. In september 2015 gaf ze een Beethoven-recital met Maria João Pires in het Auditorio Nacional, Madrid.

Piotr Jasiurkowski ontving vorig jaar de nationale muziekprijs van en in zijn geboorteland Polen. Eerder kreeg hij een prijs van het Poolse Ministerie van Cultuur, voor de meest prominente jonge musicus, voorts de tweejarige Huygens Scholarship voor toptalent. Naast het solospel spelen Tobias, Lidy en Piotr ook regelmatig samen als een vast trio vol overgave en beleving. Op het programma het Divertimento in Bes, KV 254 en het Pianotrio in G, KV 564 van W.A. Mozart. Voorts werken van A. Pärt, J. Jongen en B. Smetana.

Het concert vindt plaats zondag 15 april in Bürgerhaus Muhlenstasse 7 Kranenburg. Aanvang 15.00 uur, leden Mozart(k)ring gratis, niet-leden 17 euro.