Afbeelding
Foto:

De Treffers trots

op zo'n groot vrijwilligerslegioen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Maandagmiddag was het grootste deel van de vrijwilligers bij elkaar die er wekelijks voor zorgt dat sportpark Zuid aan Het Nijerf er steeds spic & span uit ziet. Het betreft de maandaggroep, die bestaat uit 34 vrijwilligers waarvan er wekelijks minimaal 27 bij elkaar komen.

Vanaf 13.00 uur komen deze vrijwilligers in de leeftijd van 40 tot 87 jaar bij elkaar om het gehele sportpark onder handen te nemen. Coördinator Theo Versteegen zorgt er wekelijks voor dat iedereen een klus krijgt die hij aankan. Dat kan variëren van het lijntrekken op de velden, snoeien, vegen, onkruid wieden, reclameborden plaatsen en schoonmaken, trottoirtegels vernieuwen of goed leggen, sloten van deuren vervangen et cetera. Onder de vrijwilligers zitten ook diverse vakmensen die gouden handjes hebben op allerhande gebied en die de kleinere reparaties kunnen uitvoeren.

Dankzij de sfeer bestaat deze maandaggroep al 25 jaar en blijft stabiel; sterker nog: de groep breidt steeds meer uit. Samen met De Treffers wordt op deze manier op een bijzondere wijze uitgedragen, aldus de oudste van het stel Henk Willems (87).

De mandaramgroep bestaat momenteel uit 11 dames en is 48 jaar geleden opgericht door 7 dames van bestuursleden. De naam kwam voort uit de eerste letters van de voornamen van de dames. Zij zorgen er al die jaren voor dat iedereen met een gerust hart de kleedkamers van De Treffers kan bezoeken. Vroeger kwamen ze op de dinsdagavond bij elkaar en na de klus gingen ze nog even een kaartje leggen in de kantine. De vereniging is zo gegroeid dat 's avonds alle kleedkamers bezet zijn, dus komen ze eenmaal in de veertien dagen alle kleedkamers (ook van de scheidsrechters), de ehbo-ruimte en de terreinmeestersruimte grondig schoonmaken. Deze dames variëren in de leeftijd van 54 tot 81 jaar en blijven dit werk doen zolang ze kunnen.