Afbeelding

Nederlands-Duits Festival in Zyfflich met JB Meijers

ZYFFLICH - Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni vindt de vijftiende editie plaats van het Nederlands-Duitse Festival in Zyfflich. Met traditiegetrouw één avond 'Woodstock' en één avond 'Blues', en dit jaar als 'special guest' JB Meijers (vooral bekend als één van de Common Linnets, met ondermeer Ilse de Lange).

Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via www.festivalinzyfflich.de of bij diverse voorverkoopadressen in Arnhem, Nijmegen, Groesbeek, Beek en Millingen. Zyfflich ligt vlak over de Duitse grens bij Nijmegen. Normaal is het dorp een oase van rust waar mensen naar toe komen om ganzen en ooievaars te bekijken of om te genieten van de weidse uitzichten. In het weekend van 1 en 2 juni wordt Zyfflich voor de vijftiende keer omgetoverd tot een bruisend festivaldorp. Op het dorpsplein en in de Dorfscheune ontvangen de vele Nederlandse en Duitse vrijwilligers van het festival het publiek met open armen.

Met een indrukwekkende line-up en dit jaar als 'special guest' JB Meijers. Deze multi-instrumentalist is bekend als producer, songwriter en zanger, bij onder meer De Dijk, Acda en de Munnik, Peter Maffay, Bløf en Solomon Burke. Het grote publiek kent hem als één van de Common Linnets. Deze band, met Ilse de Lange, brak door op het Europees Songfestival met 'Calm after the storm'. Niemand kon bevroeden dat het nummer zo'n gigantisch succes zou worden. Nummer 1 in een 20-tal landen, twee platinum en goud bekroonde albums. Recentelijk heeft JB Meijers het MTV Unplugged album van Peter Maffay geproduceerd, et wie hij zo nu en dan ook op tournee gaat. Voor 2018 staat een nieuw solo-album op stapel. Op Festival in Zyfflich zal JP samen met een aantal van zijn muzikale vrienden zijn opwachting maken.