Peutercafé Leuth

LEUTH - Op 14 mei is er weer een peutercafé in het Kulturhus van Leuth. Elke keer opnieuw is het gezellig druk met kinderen en volwassenen.

"Deze keer gaan we naar buiten. Samen met je kind het blote-voeten-pad lopen! Peuters en ouders gaan hun blote voeten voelen en ervaren. Spannend en leuk! Maar ook het effect van deze ervaring wat intelligentie, spierversterking en stabiliteit betreft. Wanneer kinderen op blote voeten lopen ervaren zij allerlei sensaties die de intelligentie stimuleren. Er wordt ook wat verteld over de voordelen: je staat gewoon steviger op je voeten, kunt je vrijer bewegen en geeft een beter evenwicht en stabiliteit!

Het peutercafé Leuth vindt plaats in het kulturhus in Leuth aan de Reusensestraat 4 van 10.00 tot 11.30 uur. Je bent met je kind bij het peutercafe welkom. Jouw kind kan er lekker spelen en je kunt er ook andere ouders, opa’s / oma’s of gastouders ontmoeten."

Voor dit peutercafé hoef je je niet aan te melden. Het is bedoeld voor Leuth en omliggende dorpen. Daarbij is het gratis en de koffie en thee staat voor je klaar!

CWZ-bijeenkomst over schildklier

NIJMEGEN - Van 14 tot en met 18 mei is de Week van de Schildklier. Schildklier Organisatie Nederland (SON) organiseert in tal van ziekenhuizen activiteiten voor mensen met een schildklieraandoening.

Op dinsdag 15 mei is in het CWZ van 18:30 tot 21:00 uur een informatieavond met als thema 'Eigen regie over uw Schildklier'. Tot 8 mei kan men zich aanmelden via e-mail: schildklierpolikliniek@cwz.nl. Vermeld naam, aantal personen en telefoonnummer. Tijdens de avond zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers van SON met een informatiestand aanwezig.

Optimaal instellen luistert precies
Dit jaar staat het thema 'optimaal instellen luistert nauw!' centraal. Goed instellen op schildklierhormoon is vaak lastig. In de praktijk blijkt dat veel patiënten (nog) niet goed zijn ingesteld. Dat wil zeggen dat de bloedwaarden ondanks medicatie buiten de normaalwaarden vallen. Daarnaast houden sommige mensen (ernstige) klachten, ook als de bloedwaarden 'normaal' zijn. Als een schildklierpatiënt bij 'normale waarden' nog klachten heeft, is verfijnen van de dosering gewenst (fijn-instelling). Bij veel patiënten is niet bekend dat een kleine aanpassing van de dosering een groot verschil kan maken voor de kwaliteit van leven. Het proces luistert dus precies, vraagt inzicht van de patiënt en een goede samenwerking tussen arts en patiënt.
SON heeft een gratis folder ontwikkeld die inzicht en handvatten biedt voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Meer informatie over de Week van de Schildklier staat op www.weekvandeschildklier.nl.