Maikel vd Bergh word ten val gebracht binnen de 16. Penalty (foto: Dick Braam sr.)

SVO getrakteerd op een gevoelige en terechte thuisnederlaag tegen DSZ

Tekst: Bart Willems

OOIJ - SVO moest op donderdagavond 26 april de inhaalwedstrijd tegen DSZ voetballen. De gastheren begonnen uiterst zwak aan de wedstrijd en na tien minuten spelen stond het al 0-2 voor de ploeg uit Boven Leeuwen. Daar kwam SVO nog genadig mee weg.

Gaandeweg de eerste helft kreeg SVO wel wat meer grip op het spel van DSZ maar het bleef voetballend erg mager. 10 minuten voor rust mocht Joris Weeren middels een penalty de spanning teug brengen in de wedstrijd (1-2). Na rust startte SVO een stuk energieker en mocht het aanspraak maken op de gelijkmaker. Helaas waren de manschappen van trainer Bas Hendriks niet gelukkig in de afronding! DSZ bleef echter erg gevaarlijk vanuit de omschakeling en dat resulteerde in de 72ste minuut in de 1-3. Daarmee was het verzet van SVO gebroken en was de 1-4 van DSZ enkel alleen nog voor de statistieken. Het was een fysiek stevige pot met zes gele kaarten voor de gasten uit Boven Leeuwen! Dat neemt echter niet weg dat DSZ de beter voetballende ploeg was en de winst verdiend was.

Een gevoelige nederlaag voor SVO wat FC Kunde qua punten langszij zag komen. Het won namelijk de inhaalwedstrijd met 4-0 van AVIOS/DBV. SVO heeft nog wel één wedstrijd minder gespeeld. Zaak voor de Ooijse ploeg om snel de boel weer op de rit te krijgen. Volgende wedstrijd is op zondag 6 mei. Dan speelt SVO uit tegen AVIOS/DBV.

Meer foto's van deze wedstrijd staan op www.svovoetbal.nl. SVO'68 viert op 8-9 en 10 juni het 50-jarig bestaan van de voetbalclub. Er worden diverse activiteiten georganiseerd! Meer info hierover staat op de website!