Cursus kunstgeschiedenis

bij KBO Groesbeek-De Horst

GROESBEEK – De Katholieke Bond van Ouderen Groesbeek/De Horst houdt vanaf september voor het vijfde jaar op rij een cursus kunstgeschiedenis.

Deze cursus vindt plaats evenals de voorgaande edities in de benedenzaal van De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek. De cursus wordt in principe op de eerste maandagavond van de maand gehouden van 19.30 tot 21.15 uur. De cursus wordt gegeven door docente Marjon Rath uit Nijmegen en er is plaats voor maximaal 25 cursisten.

De data van de cursus zijn onder voorbehoud: 3 september,1 oktober, 5 november, 3 december, 7 januari, 4 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei en 3 juni. De kosten voor leden van de KBO Groesbeek / De Horst bedragen voor tien bijeenkomsten 70 euro per persoon, niet-leden moeten 82,50 euro betalen. In deze cursus wordt er gekeken naar de kunst van de vroeg-renaissance, met de grote vernieuwde kunstenaar als Giotto en Massachio tot de hoog-renaissance met Rafael en de Homo Universalis a Vinci. Grote invloed op de kunst van de renaissance had de Medicifamilie; ook deze wordt behandeld en daarnaast wordt er gekeken naar enkele van hun paleizen met ook de beroemde Bobolituinen in Florence.

Inschrijven voor deze bijzondere cursus is vanaf nu mogelijk middels een mail te sturen naar Wim Moll w.moll@kpnmail of per telefoon 024 3974353.

Gezellige plantenmarkt Groenopleidingen Werkenrode

GROESBEEK - Daags voor moederdag vindt op het terrein van Werkenrode Jeugd in Groesbeek de jaarlijkse plantenmarkt plaats. Ideaal voor iedereen die nog op zoek is naar een leuk cadeautje of gewoon zijn of haar tuin of balkon wil opfleuren.

Leerlingen van de groenopleiding aan het REA College en Werkenrode School kweken in een professionele kas op het terrein planten. Eens per jaar verkopen zij deze zelfgekweekte planten, samen met planten afkomstig van stagebedrijven. Dat gebeurt tijdens een gezellige plantenmarkt, die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 12 mei en zaterdag 13 mei. Verkrijgbaar zijn onder meer perkgoed, begonia's, gemengde hangpotten, salvia's, mini-tomatenplanten en bloeiende kuipplanten, zoals de thunbergia en rhodochiton.

Daarnaast is er ook veel gezelligheid. Koffiehuis en branderij Coffyn is present met zelfgebrande koffie en met thee van Bloesem Theehuis. Voor de kleine trek zijn huisgemaakte brownies en carrotcake verkrijgbaar. Ook is er een kraam ingericht met koffie, thee, cadeaupakketten, snoepjes, cafétières en andere leuke (cadeau)artikelen.
De plantenmarkt vindt plaats op vrijdag 11 mei van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag 12 mei van 10.00 tot 16.00 uur bij de kas op het terrein van Pluryn-locatie Werkenrode, Nijmeegsebaan 9 in Groesbeek. Bordjes op het terrein wijzen de weg.