(Foto: Karola Hendriks)
(Foto: Karola Hendriks)

Feest op school Op De Horst voor zilveren poetsvrouw Mary Eikholt

Foto: Karola Hendriks

GROESBEEK – DE HORST – Verrassing na verrassing, dat viel Mary Eikholt donderdagmorgen ten deel omdat zij al 25 jaar de poetsvrouw van de school is. Daarnaast is Mary met hart en ziel betrokken bij de school, de kinderen, de ouders en niet te vergeten bij het team van basisschool Op De Horst aan de Plakseweg.

Mary en haar man Henk werden in een exclusieve limousine thuis aan de Hermelijnstraat opgehaald en arriveerde rond half elf bij de school. Daar stonden alle leerlingen en leerkrachten met vlaggetjes de jubilerende poetsvrouw Mary en haar Henk op te wachten. Nadat zij met het team koffie met appeltaart hadden genuttigd, waren inmiddels alle kinderen verzameld in de aula waar iedere groep een stukje voordroeg. Vervolgens mocht één leerling uit elke groep samen met Mary en haar gezin lunchen. Iedere groep had iets voor Mary in elkaar geknutseld, wat zij in ontvangst mocht nemen.

Nadat de kinderen huiswaarts waren gekeerd werd er met het team nog gezellig geborreld en kreeg Mary een gepast cadeau overhandigd. "Dit heeft Mary verdiend", liet locatiedirecteur Daphne Laukens desgevraagd weten. "Mary heeft al 25 jaar ervoor gezorgd dat je op onze school eigenlijk van de grond kon eten en daarnaast was zij ontzettend bij de school betrokken in alle facetten", aldus Daphne Laukens.