Dorpsstraat met smartlappenfestival en jaarmarkt dicht voor verkeer

GROESBEEK – In 2017 is er een proef genomen om de Dorpsstraat met evenementen zoals het smartlappenfestival en jaarmarkt geheel af te sluiten. Ook nu hebben de ondernemers aan de Dorpsstraat via de BIZ het verzoek gedaan om de Dorpsstraat weer en ook in de toekomst op beide dagen de Dorpsstraat geheel af te sluiten.

Op die dagen zal de parkeergarage onder winkelcentrum Bellevue alleen via de Hoflaan en Kasteelhof bereikbaar zijn. De ondernemers van de Dorpsstraat willen op beide evenementen ook activiteiten ontplooien. Op de AH-vestiging na zijn de ondernemers blij dat de Dorpsstraat geheel wordt afgesloten. AH is van mening dat de parkeergarage onder het winkelcentrum Bellevue via de Dorpsstraat bereikbaar moet blijven.

Het college is akkoord gegaan met de gehele afsluiting tijdens beide evenementen. Er is wel een kostenplaatje aan verbonden: er moeten borden geplaatst worden voor de omleidingsroute en daarnaast moeten er twee verkeersregelaars worden ingehuurd om te zorgen dat de automobilisten niet bij Vestia gaan parkeren. De kosten bedragen 1.500 euro per evenement. De gemeente heeft besloten deze kosten voor haar rekening te nemen en zullen het bedrag van 3.000 euro per jaar structureel opnemen in de begroting.